کیسه کامپوزیت در انواع مختلف، یکی از بروزترین، شکیل ترین و پرکاربردترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین از انواع محصولات بسته بندی کیسه ای است. انواع کیسه کامپوزیت مانند:
در شرکت اپال پلیمر(تولید کننده کیسه کامپوزیت در اصفهان) تولید می شود. چاپ کیسه کامپوزیت نیز تا 6 رنگ با کیفیت بالا و بر اساس سلیقه و طرح مشتری بر روی انواع کیسه کامپوزیت گونی انجام می گیرد.
کیسه کامپوزیت از 3 لایه تشکیل شده است که لایه داخلی آن از جنس پلی پروپیلن (PP) و لایه میانی آن مخلوطی از جنس پلی پروپیلن و پلی اتیلن (لمینت) است. لایه سوم و خارجی ترین لایه در کیسه کامپوزیت از 2 جنس متفاوت کاغذی یا فیلم OPP می تواند باشد که هر کدام ویژگی و خاصیت متفاوتی نسبت به دیگری ارائه می دهند. متناسب با نیاز های محصول هنگام حمل و نقل، چاپ مورد نظر و صرفه اقتصادی ، جنس کیسه کامپوزیت انتخاب می شود.
کیسه کامپوزیت با درخواست مشتری در عرض های 25cm (فقط روکش OPP) و 30cm (فقط روکش OPP)و 35cm و 40cm و 45cm و 50cm و 55cm و تا 60cm در شرکت اپال پلیمر تولید و عرضه می شود.
شرکت اپال پلیمر تولید کننده کیسه کامپوزیت در 2 نوع روکش کاغذی (سفید و کرافت) و روکش BOPP (صدفی) است. تفاوت این 2 مدل کیسه کامپوزیت فقط در لایه سوم می باشد. عمده کاربرد کیسه کامپوزیت در صنعت خوراک دام و طیور و کشاورزی است.
عرض نخ بکار رفته در لایه داخلی کیسه کامپوزیت که از جنس گونی ساده است با توجه به سفارش مشتری تعیین می گردد. بنا به سفارش مشتری در عرض های 2 میلی متر و 2/5 میلی متر و 2/7 الی 3 میلی متر تولید می شوند.
بدیهی است که هر چقدر عرض نخ بکار رفته کمتر باشد مقاومت گونی نسبت به محصول داخل آن بیشتر است. بنابراین محصول مورد نظر است که تعیین می کند که چه عرض نخی در بافت گونی بکار برود.
هر 2 مدل کیسه کامپوزیت در برابر رطوبت مقاوم اند و چاپ با کیفیت مناسب بر روی این کیسه ها انجام می شود. سه لایه بودن کیسه های کامپوزیت موجب استحکام زیاد این کیسه ها و عدم پارگی در حین جابه جایی می شود.
کیسه کامپوزیت در بسته بندی محصولات مختلف استفاده می شود به عنوان مثال : خوراک دام و طیور، محصولات کشاورزی، کود شیمیایی، مواد غذایی، مواد شیمیایی، چسب کاشی و پودری و دیگر صنایع کاربرد دارد.
4 نوع برجسته از کیسه کامپوزیت که محبوبیت پیدا کرده اند، در شرکت اپال پلیمر تولید می شوند. تفاوت اصلی در لایه سوم این کیسه ها است. لایه سوم عبارت است از کیسه های کامپوزیت کاغذی 3 لایه (PP+PE+Paper) و کیسه کامپوزیت 3 لایه OPP (PP+PE+OPP). هر دو لایه ویژگی های منحصر به فردی را ارائه می دهند که نیازهای بسته بندی خاص را برآورده می کند.
4 مدل کیسه کامپوزیت سه لایه تولیدی در شرکت اپال پلیمر عبارتند از:
مزایا:
2.مزایا:
مزایا:
این مدل کیسه نیز مانند سایر کیسه های کامپوزیت از 3 لایه تشکیل شده، با این تفاوت که لایه سوم این کیسه ها از جنس فیلم opp شفاف است. ویژگی اصلی و منحصر به فرد کیسه کامپوزیت شفاف(لایه سوم opp) چاپ تصویر با کیفیت بالا است.
کیسه کامپوزیت چهار لایه شکیل ترین و همچنین گران قیمت ترین نوع از کیسه های کامپوزیت هستند که در شرکت اپال پلیمر تولید و عرضه می شوند. از داخل به خارج این کیسه ها از پلی پروپیلن، پلی اتیلن، فیلم opp صدفی یا متالایز و در نهایت لایه چهارم که فیلم opp شفاف است که چاپ با بهترین کیفیت بر روی آن انجام می گیرد.
این کیسه ها ضد رطوبت، بسیار مقاوم در برابر ذرات خارجی، امکان چاپ 6 رنگ در شرکت اپال پلیمر با فناوری چاپ فلکسوگرافی و دارای چاپ با جذابیت بصری زیاد از ویژگی های منحصر این نوع کیسه کامپوزیت است.
هر کدام از کیسه های کامپوزیت مزایای منحصر به فردی دارند که آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب می کند. انتخاب بین آنها بستگی به نیازهای بسته بندی خاص شما دارد، مانند: چاپ مورد نظر، سازگاری با محیط زیست، مقاومت در برابر رطوبت و بودجه شما.
از آنجایی که صنایع همچنان به راه حل های بسته بندی پایدار و موثر اولویت می دهند، تطبیق پذیری کیسه های کامپوزیت ارتباط مداوم آنها را در دنیای پویای بسته بندی تضمین می کند.
کیسه کامپوزیت را (در هر 2 نوع کیسه) می توان با آرم(نشان واره) شرکت، نام محصول و سایر اطلاعات چاپ کرد تا دید و بازاریابی برند را افزایش دهد. آنها همچنین می توانند با رنگ ها و طرح های مختلف سفارشی شوند تا نیازهای خاص مشتری را برآورده کنند.
طراحی آثار هنری مدنظر مشتری، کلیشه سازی و چاپ روی کیسه کامپوزیت سه لایه با فناوری چاپ فلکسوگرافی روشی پیچیده و همه کاره است که در شرکت اپال پلیمر مورد استفاده قرار می گیرد و طیف وسیعی از امکانات را برای ایجاد چاپ های جذاب و با جزئیات بر روی لایه های مختلف ارائه می دهد. فرایند چاپ کیسه کامپوزیت به 3 مرحله کلی تقسیم می شود:
این مرحله خود به 4 مرحله زیر تقسیم می شود:
این مرحله نیز به 3 مرحله زیر تقسیم می شود:
کیسه کامپوزیت یک راه حل بسته بندی همه کاره و بادوام ارائه دهند. در اینجا چند کاربرد متداول کیسه کامپوزیت سه لایه آورده شده است:
ترکیب لایه های پلاستیکی و کاغذی این کیسه ها را برای بسته بندی مواد شیمیایی و کودها مناسب می کند.
کیسه کامپوزیت سه لایه به دلیل تحمل وزن و فشار سنگین برای بسته بندی خوراک دام مانند خوراک اسب، خوراک دام و خوراک طیور(ماکیان) ایده آل هستند
ساختار سه لایه کیسه کامپوزیت برای بسته بندی مواد غذایی که نیاز به تعادل بین محافظت از محتویات کیسه و همچنین عبور هوا به مقدار کم را دارند، مفید است. به عنوان مثال می توان به آرد، شکر و سایر محصولات غذایی خشک اشاره کرد.
کیسه کامپوزیت برای بسته بندی مصالح ساختمانی مانند سیمان، ملات و سایر مواد پودری (مثل: چسب پودری) یا دانه ای استفاده می شوند. لایه های پلاستیکی در برابر رطوبت مقاومت می کنند و لایه کاغذ استحکام کیسه را افزایش می دهد.
مانند محصولات غذایی انسان، غذای حیوانات خانگی را نیز می توان در این کیسه های کامپوزیت بسته بندی کرد. لایه ها در برابر عوامل خارجی محافظت می کنند و به حفظ تازگی محتویات کمک می کنند.
کیسه کامپوزیت در محیط های صنعتی مختلف برای بسته بندی پودرها، گرانول ها یا قطعات کوچک کاربرد دارد. استحکام ترکیبی لایه ها این کیسه ها را برای مصارف صنعتی سنگین مناسب می کند.
شرکت ها اغلب از این کیسه ها برای بسته بندی خرده فروشی استفاده می کنند، به ویژه برای محصولاتی که ترکیبی از زیبایی و دوام لازم است. لایه سوم کیسه کامپوزیت (کاغذ یا OPP) امکان چاپ اطلاعات نام تجاری و محصول را فراهم می کند.
کیسه کامپوزیت اغلب برای بسته بندی بذر ها نیز استفاده می شود. لایه ها از محتویات در برابر عناصر خارجی محافظت می کنند و به افزایش عمر مفید کمک می کنند.
ذکر این نکته ضروری است که کاربردهای خاص ممکن است بر اساس ترکیب دقیق و ضخامت هر لایه در کیسه متفاوت باشد. ترکیبی از مواد برای ارائه ویژگیهای خاصی مانند استحکام، مقاومت در برابر رطوبت و قابلیت عبور هوا متناسب با کاربرد مورد نظر انتخاب میشود.
فرایند تولید کیسه کامپوزیت 3 لایه به شرح زیر می باشد:
لایه داخلی کیسه کامپوزیت از پلی پروپیلن ساخته شده است، یک پلیمر ترموپلاستیک(گرمانرم)(thermoplastic) که به استحکام مشهور است. PP یکپارچگی ساختاری کیسه را فراهم می کند و اطمینان می دهد که می تواند در برابر سختی های حمل و نقل مقاومت کند. مقاومت این لایه به ضخامت نخ بکار رفته در آن بستگی دارد. این لایه توسط دستگاه های گردبافت تولید به صورت رول گونی تولید میشود.
لایه پلی اتیلن که در وسط این مدل کیسه ها قرار دارد، یک ویژگی حیاتی را بوجود می آورد: مقاومت در برابر رطوبت. پلی اتیلن در برابر آب غیر قابل نفوذ است و کیسه کامپوزیت را برای طیف وسیعی از محصولات حساس به رطوبت مناسب می کند. پلی اتیلن (PE) با استفاده از دستگاه لمینت با حرارت بالا ذوب و سپس روی لایه (PP) ریخته می شود. در این مرحله ما شاهد تشکیل کیسه گونی لمینت 2 لایه هستیم، که در یک سری از مصارف خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
خارجی ترین لایه، تطبیق پذیری و سازگاری با محیط زیست را به کیسه کامپوزیت اضافه می کند. کاغذ و لایه صدفی (فیلم BOPP) که به دلیل قابلیت چاپ و سختی انتخاب شده اند، گرافیک و متن با کیفیت بالا را جهت چاپ روی کیسه را تسهیل می کنند. همچنین به ساختار کلی کیسه کمک می کنند و جذابیت بصری آن را افزایش می دهند. استفاده از کاغذ با تقاضای فزاینده برای گزینه های بسته بندی پایدار مطابقت دارد و به مصرف کنندگان آگاه از محیط زیست ارائه می شود.
اصل فرآیند تولید در لمینیت نهفته است، جایی که سه لایه کیسه های کامپوزیت مجزا به طور هماهنگ با هم ترکیب می شوند. دستگاه لمینت گرما و فشار را اعمال می کند و یک پیوند قوی بین لایه های PP، PE و لایه سوم ایجاد می کند. نتیجه یک کیسه کامپوزیتی است که بر روی نقاط قوت هر 3 جزء سرمایه گذاری می کند. دوام از PP، مقاومت در برابر رطوبت از PE، و قابلیت چاپ از لایه سوم. دقت در تراز در حین لمینیت برای جلوگیری از هرگونه مشکل ناهماهنگی که می تواند یکپارچگی محصول نهایی را به خطر بیندازد، بسیار مهم است.
فرآیند چاپ در این مرحله آغاز می شود. برای اطمینان از گرافیک بالا و با جزئیات می توان از تکنیک های چاپ پیشرفته مانند فلکسوگرافی یا چاپ گراور استفاده کرد. لایه بیرونی کیسه کامپوزیت به یک قسمت برای بیان برند تبدیل می شود و فرصتی را برای شرکت ها فراهم می کند تا هویت و اطلاعات محصول خود را به طور موثر تبلیغ کنند.
پس از لمینت، کیسه های کامپوزیت به شکل دلخواه در میآیند. دستگاه و ماشین آلات تخصصی برش و دوخت اپال پلیمر دقت و یکنواختی در تولید کیسه ها را تضمین می کند. این مرحله رول کامپوزیت سه لایه خام را به کیسه های جداگانه تبدیل می کند که هر کدام آماده انجام بسته بندی خود هستند.
هیچ فرآیند تولیدی بدون اقدامات کنترل کیفیت دقیق کامل نمی شود. هر کیسه کامپوزیت در اپال پلیمر تحت بازرسی کامل قرار می گیرد تا هر گونه نقص شناسایی و رفع شود. مرحله کنترل کیفیت تضمین می کند که کیسه ها مطابق با استانداردهای صنعت و عاری از نقص هستند.
با تصویب کنترل کیفیت، کیسه ها به صورت عمده بسته بندی می شوند و آماده توزیع می شوند. فرآیند بسته بندی عواملی مانند اندازه، وزن و لجستیک حمل و نقل را در نظر می گیرد و اطمینان می دهد که کیسه های کامپوزیت در شرایط مطلوب به مقصد مورد نظر خود می رسند.
فرآیند تولید کیسه کامپوزیت 3 لایه، تلفیق انعطاف پذیری PP، مقاومت پلی اتیلن در برابر رطوبت و قابلیت چاپ با کیفیت بر روی لایه سوم، گواهی بر نبوغ در صنعت بسته بندی است. این کیسهها در خط مقدم راهحلهای بستهبندی مدرن قرار دارند و گزینهای همهکاره و سازگار با محیطزیست را برای کسبوکارهایی که به دنبال تطبیق فرم با عملکرد هستند، ارائه میدهند.
همانطور که انتظارات مصرف کننده تکامل می یابد و پایداری در مرکز قرار می گیرد، کیسه های کامپوزیت 3 لایه به عنوان یک انتخاب قانع کننده ظاهر می شود و تعادلی ظریف بین نوآوری، عملی بودن و محیط زیست را ایجاد می کند.
کیسه های کامپوزیت معمولا از پلی پروپیلن ساخته می شوند که یک پلیمر ترموپلاستیک است که می تواند بازیافت شود. با این حال، این کیسه ها همچنین حاوی مواد اضافی مانند لمینت ها یا پوشش ها هستند، که می تواند بر قابلیت بازیافت آنها تأثیر بگذارد. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد این مواد اضافی قبل از بازیافت کیسه ها حذف شوند.
در مواردی خاص که احتیاج به چاپ با کیفیت بالا نیست، می توان از کیسه های ADSTAR (معروف به کیسه های گچ و سیمان) استفاده کرد. این کیسه ها 2 لایه هستند، و هیچ دوختی در آن ها بکار نرفته است.